Küf Lekesi Nasıl Çıkar?
Küf lekesini çıkartmak için yapılası gereken önemli adımları atlamak lekenin kumaş üzerinde kalıcı olarak yer etmesine neden olabilir. Bu sebeple küf lekesine doğru ilk müdahale son derece büyük öneme sahiptir. Küf lekesi özellikle elbiseler uzun süre ıslak veya nemli olarak çanta içinde veya dolap dibinde sıcak ve karanlık bir ortamda kaldıkları zaman oluşur. Küfler tüm mikrop ve bakteriler gibi yaşayan canlı varlıklardır. Bu canlı varlıklar aynen diğer organizmalar gibi büyür ve çoğalırlar.
Küfler büyümek için oksijene, nemli ortama ve ısıya ihtiyaç duyar. Bu sebeple ister kumaş ister ev eşyası olsun bunları uzun süre küflerin yaşamasına elverişli ortamlarda tutmak bunlar üzerinde küf oluşmasına sebep olur.
Ayrıca Beylidüzü ofis temizleyen firmalara bakabilirsiniz.
Kumaş Üstündeki Taze Küf Lekesi Nasıl Çıkar?
Elbiselerdeki yeni küf lekesini çıkartmak için yapılası gereken ilk şey elbiseyi yıkamadan önce üzerindeki küfü arındırmaktır. Taze ve yeşile dönmüş küf lekesini çıkarmak için üç doğal malzemeden yararlanabiliriz:
- Liman suyu doğal bir asidik küf öldürücüdür. Liman suyunun temas ettiği yüzeyde küf hemen ölmeye başlar.
- Karbonat ise biraz su ile cıvık kıvamda küf üzerine uygulanırsa küf sporlarını öldürmeye başlar.
- Doğal alkol de hem kumaşı dezenfekte eden hem de üzerindeki küf dahil organizmaları öldüren bir üründür.
Bu doğal ürünleri taze küf lekesine uyguladıktan sonra şayet beyaz çamaşırları yıkayacaksanız yıkama suyuna 1 litreye 1 şişe kapağı olacak şekilde çamaşır suyu ekleyip çamaşır makinasında yıkarsanız küf ve lekesinden eser kalmaz. Diğer yandan siyah çamaşırlarda ise kullandığını deterjan oranının iki katına çıkarmanız yeterlidir. Küfler kumaşa yerleşir ama kumaşı yemezler bu sebeple taze küf lekesini kumaştan çıkarmak kolaydır.Beylik temizlik küf lekesi konusunda uzman çalışmaları ile sizlere hizmet etmektedir.
Kumaş Üstündeki Kurumuş Küf Lekesi Nasıl Çıkar?
Elbiselerdeki kurumuş küf lekesini çıkartmak için yapılası gereken öncellikle lekeyi tekrar canlandırmaktır. Bunun için kuru küf lekesini limon ile ıslatmak ve üzerindeki kuru küfleri hem nemlendirmek hem de canlandırmadan kumaştan sökmek en doğrusu olur. Küf lekesi kuru haldeyken çamaşır makinasına atıldıktan sonra deterjan gözüne biraz leke çıkarıcı ve biraz da tuz atmak küf lekelerini kumaştan tamamen çıkarır.
Yıkanmış Kumaştan Leke Nasıl Çıkar?
Elbiselerdeki yıkanmış küf lekesini çıkartmak için yapılası gereken öncellikle kumaşı ıslak tutmaktır. Kumaş kurumadan hemen küf lekesine sprey ile alkol sıkmak lekeyi canlandırmadan kumaştan uzaklaştırır. Daha sonra çift ölçü deterjan ile yıkama yapılmalı ve kumaş kurutulmadan tekrar kontrol edilmeli ve leke çıkmadıysa aynı işlem tekrarlanmalıdır.
Beylikdüzü kaliteli temizlik yapan firmalar için yazımızı inceleyiniz.
Yıkanmış ve Kurutulmuş Kumaştan Leke Nasıl Çıkar?
Elbiselerdeki yıkanıp kurumuş küf lekesini çıkartmak için yapılası gereken aslında çok fazla şey yoktur. Burada önemli olan küf lekesi kumaşa yerleş mi ona bakmak gerekir. Şayet küf lekesi kumaş doku rengine yerleşmiş ise bu durumda kumaşın yıkanmasına gerek yoktur. Bunun için alternatif çözüm ise kumaşı tekrar renklendirmektir.
Burada çok fazla bilinmeyen bir formül olarak gıda boyası kullanılır. Şayet kumaş koyu renk veya siyah ise yıkama suyuna 1 litreye 3 damla siyah gıda boyası veya açık renk isse 1 litreye 2 dala beyaz gıda boyası konulup çamaşır makinesinde önce deterjan olmadan sonra da bir kez de deterjanlı yıkama yapılır. Burada gıda boyası su içinde seyrelir ancak kumaşa bir miktar geçer. Boyanın bitkisel tabanlı yani gıda boyası olması çok önemidir. Zira gıda boyası normal boyaya göre çok daha az baz içerir ve yapışkan değildir.