Duşa Kabin ve Küvet Nasıl Temizlenir?
Duşa kabin ve küvet temizliği yapma şekli özellikle bu alanları kullanan ev halkının sağlığı için son derece büyük öneme sahiptir. Duşa kabin ve küvet hem su ile temas etmesi hem de insanların vücut temizliğinde bu alanları kullanması sebebiyle evin en iyi temizlenmesi gereken alanlarının başında gelir. Diğer yandan duşa kabinlerde ve bilhassa küvetlerin içinde buraların nemli alanlar olması sebebiyle görülmeyen ancak insan sağlığını tehdit eden mikroplar birikir.
Koltuktaki inatçı kirler nasıl çıkar? İnceleyebilirsiniz.
Duşa Kabin ve Küvet Temizliği Neden Önemlidir?
Duşa kabin ve küvet temizliğinin önemli yanı buraların temizliğinin kolay gibi görünse de aslında son derece zor olmasından kaynaklanır. Özellikle küvetlerin giderlere açılan ve suyun tahliye edildiği delikleri vardır.
Bu su tahliye deliklerinden küçük veya büyük her türlü haşere veya mikrop küvete veya eve sızabilir. Bu sebeple bu alanların sürekli kuru ve hijyenik tutulması büyük önem taşır. Diğer yandan bu deliklerin tapa ile kapalı tutulması daha uygun olacaktır.
Duşa Kabin ve Küvet Temizliğinde Nasıl Temizlik Maddeleri Kullanılır?
Duşa kabin ve küvet temizliği için kullanılacak malzemeler aşağıdaki özelliklerde olmalıdır:
- Duşa kabin ve küvet temizliğinde mutlaka çamaşır suyu bazlı mikrop kırıcı malzemeler kullanılmalıdır.
- Zeminlerin temizliğinde yarı aşındırıcı ve leke çıkarıcı ürünlerin kullanılması leke birikmesine ve bu alanlarda zaman içinde mikrop üremesine engel olacaktır.
- Banyo temizliği için çok kokulu olmayan deterjanlar tercih edilmelidir. Deterjan parfümleri alanlar iyi temizlenmemiş olsa bile kokuları ile sanki alan temizmiş gibi aldatıcı olabilirler.
- Banyo temizlenirken mutlaka fırça kullanılmalı ancak her zaman klozetler, lavabolar ve küvetler için farklı fırçalar kullanılmalıdır.
- Banyo temizliğinde sıcak su kullanılmamalıdır ve soğuk su ile durulama yapılmalıdır.
- Taş kısımların temizliğinde içerisinde aşındırıcı partiküller bulunan krem deterjanlar tercih edilmelidir.
Duşa Kabin ve Küvet Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Duşa kabin ve küvet temizliğinde en önemli konular şu şekilde sıralanabilir:
- Banyo temizliği yukarıdan aşağıya doğru yapılmalıdır.
- Küvet temizlenirken önce küvete krem deterjan ile fırçalama ve ova işlemi uygulanmalı daha sonra çamaşır suyu gibi bir mikrop kırıcı uygulandıktan sonra durulamadan önce 20 dakika beklenmeli ve ondan sonra su ile durulanmalıdır.
- Banyo yıkanırken hortum kullanılmamalıdır. Hortum ile yıkamada sular etrafa sıçrayıp mikropların temiz alanlara sıçramasına sebep olabilir.
- Klozet her zaman en önce yıkanmalı ve en son küvet veya duşa kabin ile temizlik bitirilmelidir.
- Banyo hijyeni açısında zeminde halı bulundurulması tavsiye edilmez. Şayet halı varsa halının mutlaka haftada bir defa çok sıcak suda yıkanması gerekmektedir.
- Özellikle en çok el teması olan kapı kolları, banyo dolaplarının kolları ve musluklar mutlaka çamaşır suyu bazlı deterjanlar ile hijyenik hale getirilmelidir.
- Banyolarda mikrop tutacak çok fazla gereksiz havlu, kitap dergi, biblo veya süs eşyası gibi şeyler bulunmamalıdır. Banyo sade ve kolay temizlenebilir olmalıdır.
Mutfak nasıl temizlenir? Yazımızdan bakabilirsiniz.
Duşa Kabin ve Küvet Temizliğinde Yapılmaması Gerekenler
Duşa kabin ve küvet temizliğinde sakınılmaması gereken şeyler şu şekildedir:
- Duşa kabin ve küvet içinde bez kullanılarak temizlik yapılmamalıdır. Bunun yerine fırça kullanımı daha uygundur.
- Duşa kabin ve küvet temizliği yaptıktan sonra temizlenen yerler ıslak bırakılmamalıdır.
- Duşa kabin ve küvet içerisine gereksiz eşyalar depolama alanı gibi konulmamalıdır.
- Banyoda asılı halde bornoz vb. bekletilmemelidir. Sıcak su ile buhar biriken banyolar banyo sonrası mutlaka havalandırılmalıdır.
- Duşa kabin ve küvetler sürekli aynı deterjanlar ile temizlenmemelidir. Ara sıra kullanılan deterjan tipi ve markası değiştirilmelidir.
- Beylikdüzü Temizlik Şirketi